Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyapuffancs recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
40 dkg bármilyen leveszöldség vegyesen, 1 db egész tojás, 30 dkg burgonya, két-három deci sovány tej, 15-20 dkg sima liszt, 1 teáskanálnyi sütõpor, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, ketchup.

Elkészítés:
A megtisztított zöldséget és meghámozott burgonyát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a reszelõ durva fokán. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejjel, és beletesszük a zúzott fokhagymát, a sót és a törött borsot. Ezután belerakjuk a darált zöldséges burgonyát és annyi lisztet, hogy galuskamassza sûrûségû tésztánk legyen. (Ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk vagy kevés liszttel sûríthetjük.) Ezután belekeverjük a sütõport, majd két ujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evõkanállal beleszaggatjuk a zöldséges tésztát. Lefedve sütjük közepes tûzön az egyik oldalát, majd a fedõt levéve, megfordítjuk, és fedõ nélkül sütjük meg a másik oldalát. Papírszalvétára szedjük, amely a felesleges olajat felszívja. Ketchupba mártogatva fogyasztjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges húspüré » Zöldséges halfilé » Grilles, zöldséges husi » Zöldséges rizsfelfújt
» Zöldséges-gombás töltelék » Sonkás-zöldséges rizsestál » Zöldséges rizses csirke » Csirkés-zöldséges
» Gombás zöldséges ragu » Zöldséges rakottkel » Zöldséges pite » Tejszines zöldséges haltál
» Zöldséges hajdina » Zöldséges tésztatekercs » Zöldséges brokkoli leves » Zöldséges rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.