Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges gombakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
15 dkg vöröshagyma
2 ek. olaj
3 db zöldségleves kocka
2 dl főzőtejszín
kb. 3 dkg étkezési keményítő
só, bors
kevés snidling vagy petrezselyemzöld
ízlés szerint sárgarépa, burgonya, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát - kb. 10 fej kivételével - szeletekre vágjuk, rászórjuk a párolt hagymára. Sózzuk, borsozzuk (csak mérsékelten, hiszen a leveskocka is fűszeres), majd puhára pároljuk.
Bő 2 liter vízbe tesszük a felkockázott zöldségeket (krumpli, sárgarépa, stb.), beledobjuk a leveskockákat, puhára főzzük a zöldségeket.
A párolt gombát turmixgépbe szedjük, s annyi zöldségleves levet merünk rá (természetesen a zöldségek nélkül), hogy ellepje a gombát. Ezt krémes állagúra turmixoljuk.
A félretett gombafejeket közben felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk (picit sózzuk).
A zöldségleveshez hozzáöntjük az összeturmixolt gombát, a pirított gombaszeleteket, majd a tejszínnel és a keményítővel (amit kevés hideg vízben kevertünk csomómentesre) besűrítjük. A levest felforraljuk. Beleszórjuk a durvára vágott snidlinget/petrezselyemzöldet.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: biro.csilla


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakott csirke » Zöldséges őzragu » Sajtos zöldséges tészta » Zöldséges, tojásos rizs
» Tészta zöldséges ragúval » Zöldséges halfilé » Friss zöldséges fasírt » Pulyka zöldségesrizzsel
» Zöldséges Puding » Kínai zöldséges rizs » Zöldséges sertésragu » Zöldséges halleves
» Zöldséges pulykacomb » Rakott zöldséges marhahús » Zöldséges currys csirke » Zöldséges Chop-Suey


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.