Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges kolbászleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma,
3 ek. olaj,
30 dkg parasztkolbász,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
fél citrom leve,
1 kk. mustár,
3-4 szál tárkony (lehet szárított is),
pirospaprika,
só,
őrölt kömény,

Elkészítés:
A fölaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a karikára vágott kolbászt, és néhány percig pirítjuk. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadjuk. Egyliternyi vízzel felöntjük, zúzott fokhagymával, köménnyel és babérral fűszerezzük, megsózzuk, és nagy lángon kb. 10 percig főzzük.
Eközben a tejfölt a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverjük, és a forrásban lévő levest besűrítjük vele.
Átforraljuk, végül a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. (Ha szárított tárkonyt használunk, akkor azt belefőzzük a levesbe.)

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-sajtos mártás » Zöldséges-húsos nyárs » Zöldséges krumpli » Zöldséges-tészta
» Zöldséges Pulykarolád » Zöldséges omlett » Zöldséges kenyérpuffancsok » Zöldséges lazac 1
» Zöldséges pizzakosárka » Sajtos zöldséges spagetti » Zöldséges Puding » Zöldséges MISOleves
» Zöldséges polenta » Zöldséges rakott csirke » Zöldséges árpa leves » Zöldséges nyekenyóka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.