Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlekenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 dl langyos tej


Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megkelesztjük.
A többi sózott, szitált liszthez adjuk,annyi vizet adunk hozzá,amennyit felvesz.
Közepesen kemény tésztát készítünk belőle.
Megkelesztjük, megformázzuk, és előmelegített sütőbe téve kisütjük.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: KANÁRI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás lángos » Friss reggeli muffin » Szilvalekváros krumplipogácsa » Szögletes kenyér
» Tönkölybúza cipó » Finom müzlikenyér » Tiszta rozskenyér » Paprikás-köményes stangli
» Káposztás töltött lángos » Puffancs zsemle » Könnyű "vollkorn" kenyér » Falusi fehér kenyér
» Jugo kifli » Sajtos pogácsa » Zsúrkenyér » Húsvéti sonkás kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.