Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsiráftorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt (nálam 20 dkg rizsliszt és 5 dkg gluténmentes lisztkeverék)
10 dkg cukor (eredetiben 15 dkg porcukor)
1 vaníliás cukor
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
4 egész tojás
150 g-os natúr joghurt (eredetiben 125 ml)
125 ml olaj (eredetiben 150 ml)
3 tk cukrozatlan kakaópor

A vaníliás krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
2 ek cukor
2 ek vaj

A csokoládés krémhez:

1 cs csokoládés pudingpor
3,5 dl tej
2 ek cukor
2 ek vaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk.
A tészta száraz hozzávalóit: liszt(ek), cukrok, sütőpor, szódabikarbóna egy tálba mérjük, összekeverjük.
Hozzáöntjük az olajat, joghurtot és a tojásokat. Robotgéppel 2-3 perc alatt egyneművé keverjük. Akkor jó, ha szép buborékos a tészta.
A tészta 2/3-át a sütőformába öntjük, a maradék tésztában pedig elkeverjük a kakaóport.
A kakaós tésztát kanállal "elpötyögtetjük" a sárga tésztában.
Sütőbe tesszük, légkeveréssel 160 fokon, anélkül 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha a tészta teteje nagyon pirulna, alufóliával borítsuk le.
A kisült tésztát 10 percig pihentessük a formában, majd vegyük ki belőle és hűtsük ki teljesen.
Vágjuk 2 vagy 3 lapba a tortát.
Krémek: A pudingokat külön-külön, 2-2 ek cukorral főzzük meg a 3,5-3,5 dl tejben.
Hűtsük ki őket gyakran kevergetve, hogy ne keményedjen meg a teteje.
2-2 ek puha vajat habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a pudingokat és keverjük ki őket egyneművé (külön-külön:)
Töltsük be a lapokat: ha 3 lapba vágtuk a tortát, akkor az egyik réteg vaníliás, a másik csokis. Ha 4 lapba vágtuk a tortát, akkor csokis-vaníliás-csokis variációban tölthetjük a tortát.
A kész tortát minimum 3-4 órára hűtsük be! Tálaljuk tejszínhabbal.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra puding » Hókocka a la szanád » Csúsztatott palacsinta II. » Legényhódító (Kata-féle)
» Barackos túrós deszert » Citrom-szelet » Rózsák » Mentolkrémes torta
» Lúdláb torta Emyke módra » Admirálisszeletek » Kecskesajtos felfújt UD2 » Zabpehely bonbon
» Cseresznyés -meggyes pite » Frankfurti koszorú » Barackjoghurtos sütemény » Citromos túrótorta, fetás!



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.