Tutireceptek.hu fejléc

Zsiványpecsenye római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 karajszelet/fő

bors
ételítesítő
fokhagymakrém
ugyannyi vékony szelet füstölt szalonna, mint ahány szelet karaj van
2 fej vörös hagyma
1 kg burgonya
1 ek zsír

Elkészítés:
A karajszeleteket kiverem, megfűszerezem a felsorolt fűszerekkel, bekenem fokhagymakrémmel és minden szelet karajba belegöngyölök egy vékony szelet szalonnát.
Mindezt szépen egymás mellé rakom a római tálban, teszek rá egy evőkanálnyi zsírt és egy kevés vizet.
Végül mellé rakom a megpucolt, feldarabolt burgonyát, és vékony szelet hagymakarikát teszek a tetejére.
A tálat hideg sütőbe teszem, fokozatosan növelem a hőfokot, majd ha megpuhult a hús, leveszem a tetejét, és addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sündisznó (római tálban) » Csőtészta római módra » Rizses csirke római tálban » Csirke római tálban
» Csirkemáj római tálban » Zsiványpecsenye nyárson » Zsiványpecsenye » Libamáj római tálban
» Sült csülök Pataki tálban » Sajtos csirke római tálba » Romai talban keszitett.. » Sertéshava római tálban
» Csirkecomb római tálban » Marha római tálban » Római rakottas » Római szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.