Tutireceptek.hu fejléc

Almásbéles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg zsír
1 egész tojás
1 dkg sütőpor
kb. 1 kispohár tejföl
csipet só

Töltelék:

1,5 kg alma
15 dkg cukor
őrölt fahéj
daráltkeksz

Tetejére:

felvert egész tojás
vagy
vaníliás porcukor

Elkészítés:
Először a tölteléket készítem el.
Az almát meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt kb. 15 percig főzöm, míg csak kevés leve marad. Ízlés szerint szórok bele fahéjat, és kevés darált kekszet is teszek bele.
Hagyom kihűlni.

A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, két felé veszem. (ha szükséges, még lehet hozzá adni tejfölt)
Kizsírozom, lisztezem a nagy gáztepsit és belehelyezem a kinyújtott alsólapot.

A kihűlt almás tölteléket rásímítom, majd ráhelyezem a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkálom a tetejét, majd felvert egész tojással lekenem.

Előmelegített sütőben sütöm.

Ha nem kenem le a tetejét tojással, akkor sütés után a kihűlt sütit vaníliás porcukorral szórom meg.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes flódni » Ezeregyéjszaka desszert » Finom elefántkönnycsepp » Kókuszos zabcsemege
» Túrókrémes Charlotte-torta » Csokis puncsos pudingos keksz » Fincsi mákosguba torta » Túrótorta gyorsan, egyszerűen
» Citromos sajttorta » Túrópuffancs II. » Rika1 Oroszkrémje tálkákba » Málnás linzer
» Gesztenyés falatka » Flódni, ahogy mi készítjük » Sárgarépa torta2 » Répa torta sajtkrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.