Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos tojássaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
8 tojás
4 szelet konzerv ananász
5 dkg mogyoró
1 pohár natúr joghurt
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál ananászlé

bors

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe téve kihűtjük. Az ananász szeleteket jól lecsöpögtetjük és 1 cm-es darabokra vágjuk. A mogyorót durvára vagdaljuk. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és hosszában 6-6 cikkre vágjuk. Az öntethez a joghurtot, majonézt, ketchupot, ananászlevet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borssal ízesítjük. Salátástálba tesszük a tojáscikkeket, hozzáadjuk az ananászdarabokat és az öntettel óvatosan összekeverjük. Fél órára behűtjük, salátalevéllel bélelt tányérra osztjuk és fogyasztás előtt megszórjuk a mogyoróval. Pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos sonka » Ananászos melegszendvics » Ananászos rizssaláta » Ananászos éden
» Ananászos gríz » Ananászos tál » Sajtos-ananászos csirke » Ananászos kocka
» Tojássaláta » Ananászos piskóta » Ananászos csirkecomb » Nepáli tojássaláta
» Ananászos Ice Tea » Ananászos karikák » Ananászos túrótorta II. » Tormás tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.