| Erdei gombás lapcsánka receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 25 dkg erdei gomba (nekem szürke tölcsérgombám volt) 3-4 db tojás 1 db paprika 1 db hagyma 1 csokor petrezselyemzöld 3-4 db zsemle, de a kenyér is jó, bármilyen bors delikát ek liszt 3+9 ek olaj Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, 3 ek olajban megpároljuk. A gombár, paprikát is apró kockára vágjuk és a hagymával együtt pirítjuk. Amikor már elfőtte a levét egy pillanatig az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és levesszük a tűzről, kihűtjük egy kicsit. A zsemléket megáztatjuk, kinyomkodjuk alaposan, a tojásokat, borsot, delikátot és a hagymás gomba masszánkat hozzáadjuk és megpróbáljuk összeállítani. Annyi lisztet adunk hozzá ami "összefogja" Teflon sütőbe 3-4 kanál olajat hevítünk és kanállal szaggatjuk ki a lapcsánkákat, majd szépen ellapogatjuk újnyi vastagságúra. Mindkét oldalát megsütjük közepes lángon. Tanácsok: Vigyázat, mert nagyon finom. Nálunk önálló vacsora, a sörösök, sörrel, a teások (tudom hihetetlen) teával fogyasztják. Hidegen is nagyon jó. Nekem többet ér, mint egy szendvics. Kalóriában szerintem megegyezik. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: rozsa3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |