Tutireceptek.hu fejléc

Fésűkagyló petrezselymes morzsával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 friss tisztított fésűkagyló
20 dkg vaj
8 dkg fehér zsemlemorzsa
4 db fokhagymagerezd

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és ropogósra pirítjuk. Papírtörlőben melegen tartjuk. A serpenyőt töröljük ki.
Két serpenyőre van szükségünk ahhoz, hogy egyszerre készüljenek el a kagylók. A maradék vajból 4-4 dkg-ot forrósítunk fel mindkét serpenyőben. A kagylókat közepes lángon 2 percig pirítjuk benne. Megfordítjuk és még 2 percig pirítjuk, míg puhák nem lesznek.
A tányérra tesszük a kagylókat, megszórjuk a petrezselyemmel elkevert morzsával és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes tócsni » Petrezselymes spagetti » Petrezselymes hagyma » Petrezselymes sertésszelet
» Petrezselymes újburgonya » Petrezselymes fejessaláta » Petrezselymes cukkini » Petrezselymes krémleves
» Petrezselymes babsaláta » Petrezselymes karfiolpüré » Petrezselymes tojásfasírt » Petrezselymes csirke
» Karfiol vajas morzsával » Petrezselymes csirkemell » Petrezselymes hamis fasírt » Mángold-nyél morzsával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.