Tutireceptek.hu fejléc

Finom házi csokoládé recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
50 g vaj,
fél bögre tej (1 dl).

Elkészítés:
Egy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvasztott vajat is. Lassú tűzön főzzük össze ezt a keveréket kb két percig. Öntsük kiolajozott, formába a forró csokoládét és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe néhány őrára, majd vegyük ki a hűtőből, borítsuk ki a formából és szeleteljük. Jó étvágyat! Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon ínycsiklandó!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom capuccinó szelet » Kakaos muffin finoman » Hamis csokoládékenyér » Csokoládés keksztekercs
» Csokoládés piskóta » Finom frankfurti leves » Finom karaj » Csokoládéhab
» Finom túrófánk » Finom sült kacsacomb » Csokoládés ostya » Aszpikos finomság
» Finom sonkástál » Spenótos-húsos finomság » Csokolades puszedli » Csokoládés keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.