Tutireceptek.hu fejléc

Gombás sonkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 nagy doboz gombakonzerv, 12 fürjtojás, 1 nagy csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1-1 evõkanál borecet és fûszerezett paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, só, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, salátalevelek

Elkészítés:
A sonkát apró kockákra vágjuk. A gombakonzervet levétõl leszûrjük. A fürjtojásokat keményre fõzzük és megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk és vékonyra karikázzuk, ezután megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evõkanál gombalével és a fûszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevõjére. Jól átforgatjuk, majd hûtõszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás párizsi » Gombás rakott borda » Gombaszószos szelet » Krokett gombás karfiolból
» Különleges gombasaláta » Gombás tejszínes csirke » Shiitake gombás spagetti » Sonkás-gombás rétes
» Gombás rakott tál sütőben » Gombás melegszendvics » Gombás cukkini lepény » Sült hal gombás mártásban
» Gombás sertésnyelv » Gombás tojásfasírt » Paradicsom gombás tojással » Sonkás gombás penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.