Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás töltött tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
tojás
tej
zsemle
hagyma
vaj

bors
pirospaprika
majonéz
tejföl

Elkészítés:
10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva, és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót, borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat, hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük.
Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tojáspástétom » Zöldhagymás karalábéleves » Tojáspöri (update 1) » Kinder szelet tojás nélkül
» Töltött fasírt sonkával » Töltött szűzpecsenye » Medvehagymás falatkák » Egyszerű tojáspástétom
» Töltött pontyfilé » Töltött kagylótészta » Töltött kagylótészták » Hagymás krokett
» Hagymás sonkás saláta » Majonéz - tojás nélkül » Túróval Töltött Zsemle » Töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.