Tutireceptek.hu fejléc

Kecsege magyarosan recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1kg kecsege filé
8 dkg szalonnazsír
4 dl tejföl
2 dkg liszt
1 dkg pirospaprika
3 fej vöröshagyma
2 dkg só
20 dkg paprika
3-4 szál zöldhagyma

Elkészítés:
A csíkokra vágott hagymát szalonnazsíron megpirítjuk sózzuk, és mikor már üveges,akkor paprikázzuk, majd a kizsírozott tepsibe fektetett halfilékre öntjük. Kevés vízzel felengedjük és puhára pároljuk lefedve. A tejfölt és a lisztet összekeverjük a maradék fűszerekkel, ráöntjük a halra,az egészet visszatesszük a halra és addig sütjük, amíg pirosra nem sül a tejföl teteje. Végül karikára vágott paprikával és zöldhagymával díszítjük. Köretként felszolgálhatunk hozzá egészben sült apró újburgonyát, esetleg petrezselymes krumplit is és valami finom, testes vörösborral(tökéletesek hozzá a siklósi, veszprémi, esetleg a villányi borok) kísérjük le a falatokat.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini magyarosan/2 főre » Aperol koktél magyarosan » Spagetti magyarosan » Gombaleves magyarosan
» Tésztában sütött tonhal » Tepsis töltött ponty » Rák tojásmártásban » Finom harcsa
» Töltött hal » Diós rántott ponty » Amúr tormamártással » Krémsajtos hal
» Sóburokban sült pisztráng » Busa burgonyával » Polip borraguban » Kapros harcsapaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.