Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis kenyérlángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg langyos héjában főtt krumpli
2 cs. szárazélesztő
10 dkg sütőmargarin

3 dl meleg tej
kb. 30 dkg liszt

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, finomra lereszeljük. Kelesztőedénybe tesszük. Hozzáöntjük a tejet, melybe beletettük az élesztőt és a sót. Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük. Végül részletekben hozzáadjuk a lisztet, amíg könnyen kezelhető, már nem ragacsos tésztát kapunk. Lezárjuk a tálat.
Meleg helyen 45 percig kelesztjük (én a sütőt szoktam 37 c körüli hőmérsékletre beállítani).
Ha szépen megkelt, kis liszttel a tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (egy nagy vagy két kis tepsi).
170 c-on fél óra alatt megsül.

Tanácsok:
Zöldségkrémleves, bableves mellé jól illik.
Nagyon egyszerű és finom. Frissen fogyasszuk. Fontos, hogy ne hideg krumplivak dolgozzunk, ha másnapos, kicsit mikrózzuk meg.

Az elkészítése kb. két óra, de munka nem sok van vele.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: drnéni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis - répás tacsni » Krumplís omlett » Német krumpliskolbász » Sült krumplistészta
» Hagymás-krumplis lepény » Krumplis ínyenc csemege » Kapros kenyérlángos » Virslis-krumplis golyó
» Kolbászos kenyérlángos » Krumplisaláta csirkemellel » Krumplis mineknevezzem » Krumplis palacsinta, 2p/db
» Hamis krumplisaláta » Krumplis burek II. » Hagymás krumplisaláta » Krumplisaláta másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.