Tutireceptek.hu fejléc

Rozs stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű)
30 dkg rozsliszt (világos)
1 dl tej
1 dl író
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 teáskanál só
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel oválisra kihúzogatjuk, majd feltekerjük.
Bagett sütőformába fektetjük. Tetejét megkenjük íróval vagy tejföllel, és langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztjük.
250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.

sütési hőfok: 250°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymama diós stanglija » Juhtúrós stangli » Sajtos stangli (egyszerű) » Nustángli
» Nustángli 2 » Paprikás-köményes stangli » Anyuci féle sajtos stangli » Ropogós sajtos stanglik
» Nuss-stangli » Sajtos stangli » Sonkás burgonya-stangli » Sajtos gombás stangli
» Fűszeres stangli » Diós stangli » Vendégváró sós stangli » Ropogós csavart stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.