Tutireceptek.hu fejléc

Sajtgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 liter víz
2-3 db húsleveskocka
ételízesítő

sárgarépa
fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 db burgonya
1-2 paradicsom
1 fehér paprika
2-3 gerezd fokhagyma

A gombóchoz:
30 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
3 tojás sárgája
fehér bors
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A vizet a zöldségekkel főzzük.
A reszelt sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát, a lisztet és összegyúrjuk.
Kicsi gombócokat formálunk belőle, melyet zsemlemorzsába forgatunk.
Forró olajban kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon!
Eztán a levesbe tesszük a golyókat. Pár percig még főzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére és kész a leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: .nony.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás krumplileves » Zöldségleves oroszosan » Körtekrémleves » Tuti paradicsomleves
» Kapros burgonyaleves » Tejszínes zöldborsóleves » Tojásos burgonya leves » Nyers almaleves
» Frankfurti leves II. » Sajtos fokhagymaleves » Bacilust legyőző leveske » Tavaszi csalánleves
» Káposztás bableves » Zöldhagymaleves » Pezsgős szilvaleves » Frankfurti leves-fincsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.