Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-sonkás nokedli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli

bors
2 dl tejföl
fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka

Nokedli:40 dkg liszt
1 tojás

olaj

Elkészítés:
Először a nokedlit készítjük el.
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal.

A kész nokedlihez adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nokedlis hús gazdagon » Káposztás juhtúrós nokedli » Nokedli (Update 1) » Rakott nokedli
» Spenótos sajtos nokedli » Mákos zabkorpanokedli » Káposztás nokedli » Májas gríznokedli
» Új Nokedlis lecsó » Spenótos nokedli » Nokedlis paprikáskrumpli » Galuska (nokedli, nokli)
» Rozalia nokedli » Paleo nokedli » Piros nokedli » Sajtnokedli leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.