Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás lencse recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
20 dkg húsos füstölt szalonna
10 szem apró hagyma,
40 dkg lencse,
egy szál sárgarépa,
egy petrezselyemgyökér,
egy nagy gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöld,
egy evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só.

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk.
A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük.
A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük.
Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk.
Nem szabad levesesnek lennie, így liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
A petrezselyem csokrot tálalás előtt ne feledjük kidobni belőle.
Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék Ági módra » Virslis lencsesaláta » Szalonnás aszalt szilva » Lencsesaláta
» Baconszalonnás csirkemell » Lencsefőzelék » Szalonnás rakottas » Szalonnás burgonyafőzelék
» Szalonnás édesburgonya » Hússal rakott lencse » Szalonnás sárgaborsóleves » Malacnyelv lencsével
» Ádes- vörös lencse » Szalonnás-pórés spagetti » Káposztás lencseleves » Szalonnás gnocchi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.