Tutireceptek.hu fejléc

A legfinomabb rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
nagyon pici étolaj
1 fej vöröshagyma
1 bögre rizs
2 bögre víz (forró)
ételízesítő
őrölt fekete bors
szárított petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, majd kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpárolom.
Előre kimérek 1 bögre rizst és 2x annyi, tehát 2 bögre vizet. Amíg a hagyma sül, addig a 2 bögre vizet a tűzhelyen!!! (nem mikróban) felforralom úgy, hogy lobogjon.
Miután a hagyma megfelelő, ráborítom az 1 bögre rizst és állandó kevergetés mellett tovább sütöm a hagymával, addig, amíg a rizsszemek kezdenek enyhén barnulni. Ezután hozzáöntöm a forrásban!!! levő vízet. Gyorsan dobok hozzá ételízesítőt, őrölt feketeborsot, szárított petrezselymet és azonnal rárakom a fedőt.

Fedő alatt, takarékon 6-8 percig főzöm, majd utána lezárom a gázt és legalább 20 percig hagyom még a fedő alatt párolódni.

A testvéreim szakácsok, tőlük tudom ezt a receptet. Bevált!!! és nagyon-nagyon finom és egyszerű:)

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Bernadett78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb meggyszósz » Legfinomabb csirkemell » A legfinomabb sültkrumpli » Legfinomabb friss saláta
» Csibemell a legfinomabban » Legfinomabb rakott krumpli » Legfinomabb tejespitém » A legfinomabb bableves
» Tiramisu (A legfinomabb)!! » A legfinomabb pizza » A legfinomabb kakaó » Fokhagymás sült krumpli
» Grattan burgonya » Tejszínes-tepsis krumpli » Tejfölös-sajtos brokkoli » Aszpikos sonkatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.