Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A legfinomabb zöldborsófőzi recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
- 1 nagy, vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
- 1 nagy pohár tejföl
- kevéske olaj
- 4 csapott kanál liszt
- picuri só
- 1 evőkanál cukor

Elkészítés:
A forró olajon picit megpirongatom a lisztet.
Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni.
Lassanként felöntögetem a borsó levével.Na, itt az ideje csomómentesre keverni.
Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom.
A maradék tejfölt tálaláskor biggyeszetem a közepére.
Még az ANYÓSOM is átvette tőlem ezt a módszert!
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Moncsiga


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legfinomabb tejespitém » A legfinomabb bableves » A legfinomabb sültkrumpli » A legfinomabb kakaó
» Csibemell a legfinomabban » Legfinomabb rakott krumpli » A legfinomabb meggyszósz » Legfinomabb friss saláta
» Tiramisu (A legfinomabb)!! » A legfinomabb pizza » Legfinomabb csirkemell » A legfinomabb rizs
» Anyu-féle sóska » Zabpelyhes spenót » Spenótos burgonyafőzelék » Főzelék kínai kelből


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.