Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A sonka főzése húsvétra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hideg víz,sonka,langyos víz

Elkészítés:
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük.

Tanácsok:
A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-sonkás sörkorcsolya » Csirkemellfilé sonkában » Sonkás falatkák » Sonkás rakott karfiol
» Sonkás hajtovány » Sonkás-gombás omlett » Sonkás töltött krumpli » Sonkás-mozarellás cukkini
» Sonkás burgonyakrokett » Sajtos - sonkás salátatál » Sonkás bulgur » Sonkás tojás
» Sonkás cukkini » Sonkás karfiolleves » Sonkás-gombócos leves » Hideg sonkás sajttekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.