Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adana Kebab ( török étel) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8 db hosszúkás paprika
-1 teáskanál kömény
-1 teáskanál csípős pirospaprika
-1 teáskanál pirospaprika
-1 csokor petrezselyem
-1 közepes fej vöröshagyma
-4 paradicsom
-1/2 kg darált bárányhús.
-só
-pide
-lapos nyársak

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darálthúst a fűszerekkel, és az apróra vágott hagymával, majd 10 percig pihentetjük.
Előkészítjük a nyársakat, majd a húst 8-10 adagra osztva, minden darabot hosszúkásra formálva (mint a virsli) a beolajozott nyársakra húzzuk.
A megtisztitott paradicsomot és paprikát félbe vágva a nyársak végeire tesszük.
A nyársakat a parázs fölött gyakran forgatva egyenletesen megsütjük.
A megsült kebabot a petrezselyemmel díszítve pidén tálaljuk.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Menemen, a török lecsó » Török pacalleves » Török joghurtos sütemény » Török kenyércsemege
» Tulumba ( török édesség) » Török tejberizs light » Török rizs (vegan) » Orman Kebab ( török étel)
» Kebab » Török citromos muffin » Török tejberizs » Bárány és gyümölcs kebab
» Török gyümölcssaláta » Török rakott csirke » Török lepény » Török palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.