Tutireceptek.hu fejléc

Adana Kebab ( török étel) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8 db hosszúkás paprika
-1 teáskanál kömény
-1 teáskanál csípős pirospaprika
-1 teáskanál pirospaprika
-1 csokor petrezselyem
-1 közepes fej vöröshagyma
-4 paradicsom
-1/2 kg darált bárányhús.
-só
-pide
-lapos nyársak

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darálthúst a fűszerekkel, és az apróra vágott hagymával, majd 10 percig pihentetjük.
Előkészítjük a nyársakat, majd a húst 8-10 adagra osztva, minden darabot hosszúkásra formálva (mint a virsli) a beolajozott nyársakra húzzuk.
A megtisztitott paradicsomot és paprikát félbe vágva a nyársak végeire tesszük.
A nyársakat a parázs fölött gyakran forgatva egyenletesen megsütjük.
A megsült kebabot a petrezselyemmel díszítve pidén tálaljuk.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Hatice


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töröklepény » Bárány és gyümölcs kebab » Török joghurtos sütemény » Török tejberizs light
» Törökmézes » Dervis bájoló (török étel) » Török rakott csirke » Török pacalleves
» Török süti » Török gyümölcssaláta » Török palacsinta » Török zöldbab
» Tulumba ( török édesség) » Török csirkemell saláta » Török lepény » Török tejberizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.