Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ádes- vörös lencse recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
olaj
2 közepes hagyma
100-150ml vöröslencse(fél pohár)
100g paradicsompüré
víz
coriander,só, feketebors, cumin (római kömény)

Elkészítés:
A hagymát üvegesre párolom. Beleteszem a paradicsompürét, 2 percig kavargatom. Majd a lencsét is hozzáadom, 2 percig kavargatom és felöntöm vízzel. (ne csak ellepje, duplája legyen a víz)A lencsét kicsit szét kell főzni, így az egész olyan pépes lesz, de nem száraz. Fűszerezem ízlés szerint, de a cumint mielőtt elzárnám akkor teszem bele.
Tálaláskor oliva olajat csepegtethetünk rá.

Tanácsok:
Szudánban különálló ételként eszik, de szerintem köretnek is nagyon finom. Vagy párolt rizsre halmozva.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Hagyir


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsefőzelék 2 » Vörös kalóz » Lencsés tésztasaláta » Extra lencsefőzelék
» Csomboros-lencsés káposzta » Párolt vörös káposzta » Újévi finom lencsesaláta » Vörösboros málnakrémleves
» Vörösboros puncs 2 » Lencsesaláta recept » Csokoládés-epres pite » Vörösboros csirke
» Csokoládés-túrós őzgerinc » Padlizsános lencsés egytál » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros szarvaspörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.