Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adriai lencselakoma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg lencse
5 dkg fehér bab
5 dkg tarka bab
25 dkg apróra vágott sertéshús
1/2 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyna
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kechup
1 db erős paprika
10 dkg bacon szalonna
4 db nagy gomba
1 erőleves kocka
olaj, örölt kömény,oregano
2 kávéskanál pirospaprika
só bors

Elkészítés:
A lencsét a babbal együtt a főzést megelpzp este beáztatjuk, majd reggel átmossuk.Az erőleves kockát 1 liter vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a lencsét és a babot.A hagymát felszeleteljük és oljban megpirítjuk.Hozzáadjuk a 2szer2cm-esre vágott húst,az erős paprikát,kechupot és a pirospaprikát,a kockára vágott szalonnát és burgonyát,ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt,lassú tűzön zsírjára pároljuk(kb 30 percig főzzük).Amikor a lencse és a babmegpuhult,leszűrjük,a húsos szafthoz adjuk és rottyantunk még rajta hogy az ízek összeérjenek.Förrón tálaljuk.

Tanácsok:
Italajánlat:Villányi rosé,sör,ásványvíz

Szilveszterre kitűnő,Valamint az újév első napjára

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ALLICS


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors rakottas » Orman Kebab ( török étel) » Rakott karfiol diétázóknak » Pékpecsenye
» Kelkáposztás sajtos galuska » Sajtos újburgonya » Besameles brokkoli » Humusz sült gombával
» Tojásos, sajtos egytál » Tárcsás bab » Burgonyapüré hercegnő módra » Hagymás-gombás csirkemáj
» Rangooni sajtos rizs » Makarónis pulykasaláta » Narancsos csirkemell » Fokhagymás-diós lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.