Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adriai lencselakoma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg lencse
5 dkg fehér bab
5 dkg tarka bab
25 dkg apróra vágott sertéshús
1/2 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyna
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kechup
1 db erős paprika
10 dkg bacon szalonna
4 db nagy gomba
1 erőleves kocka
olaj, örölt kömény,oregano
2 kávéskanál pirospaprika
só bors

Elkészítés:
A lencsét a babbal együtt a főzést megelpzp este beáztatjuk, majd reggel átmossuk.Az erőleves kockát 1 liter vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a lencsét és a babot.A hagymát felszeleteljük és oljban megpirítjuk.Hozzáadjuk a 2szer2cm-esre vágott húst,az erős paprikát,kechupot és a pirospaprikát,a kockára vágott szalonnát és burgonyát,ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt,lassú tűzön zsírjára pároljuk(kb 30 percig főzzük).Amikor a lencse és a babmegpuhult,leszűrjük,a húsos szafthoz adjuk és rottyantunk még rajta hogy az ízek összeérjenek.Förrón tálaljuk.

Tanácsok:
Italajánlat:Villányi rosé,sör,ásványvíz

Szilveszterre kitűnő,Valamint az újév első napjára

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ALLICS


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás rakott krumpli » Magyaros gersli » Spagettis sertésszelet » Kosari
» Cságógulyás 1946-ból » Csípős babos karaj » Spaghetti bagna cauda » Ázsiai sült tészta
» Rakott szalonnás csirkemell » Magyaros kapros pulykamell » Fitt rakott káposzta » Szárazbab fõzelék
» Lucskoskáposzta » Bográcsos gulyás belsőséggel » Káposztás paszuly II » Gazdag krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.