Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventi kalács recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

# 50 dkg liszt
# 5 dkg vaj
# 2,5 dl tej
# 5 dkg cukor
# 2,5 dkg élesztő
# 0,5 dkg só

Elkészítés:
Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.

A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.

A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.

Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács.... » Kürtőskalács sütőben » Finom selyem kalács :) » Ostoros kalács
» Adventi naptár » Mézeskalács likőr » Sonkás kalács :-) » Kürtős kalács parázson
» Nagyi kalácsa » Adventi mézeskalács » Mézeskalács házikó » Méteres kalács
» Gyümölcskalács » Ünnepi kalácskoszorú » Kalács és briós » Angol mazsolás kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.