Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventi kalács recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

# 50 dkg liszt
# 5 dkg vaj
# 2,5 dl tej
# 5 dkg cukor
# 2,5 dkg élesztő
# 0,5 dkg só

Elkészítés:
Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.

A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.

A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.

Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos adventi koszorú » Pudingos-tejfölös kalács » Pizzás kalács » Ánizsos kalács
» Kakaós kelt kalács » Húsvéti foszlós kalács » Mézeskalács likőr » Szilvás-mákos kalács
» Kalácspuding » Kalács-rakás » Foszlós kakaós kalács » Mazsolás kalács 2
» Adventi mézes koszorú » Csokis kalács » Kalács lisztérzékenyeknek » Almás kalácsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.