Tutireceptek.hu fejléc

Adventi mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg méz
12,5 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2,5 dkg kakaó
szegfűszeg
fahéj

A díszítéshez:

1 tojásfehérje
10 dkg cukor, vagy
különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák

Elkészítés:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal.

Tanácsok:
Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökéletes mézeskalács » Feketeerdei adventi kalács » Azonnal ehető mézeskalács » Mézeskalács....
» Puha Update1 mézeskalács » Boszorkányos mézeskalács » Citromos adventi koszorú » Mézeskalács (Kata-féle)
» Mézeskalács :) » Pöti mézeskalácsa » Mézeskalács 100 db-os » Adventi naptár
» Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalácspuding » Mézeskalács, cukormázzal » Hagyományos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.