Tutireceptek.hu fejléc

Adventi mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg méz
12,5 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2,5 dkg kakaó
szegfűszeg
fahéj

A díszítéshez:

1 tojásfehérje
10 dkg cukor, vagy
különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák

Elkészítés:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal.

Tanácsok:
Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adventi csokis fenyők » Gyors és puha mézeskalács » Adventi naptár » Adventi kalács
» Betty mézeskalácsa » Mézeskalács likőr » Mézeskalács házikó » Boszorkányos mézeskalács
» Gyömbéres mézeskalács » Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézeskalács muffin » Mézeskalács - a' la Hugi
» Mézeskalács házikó kerttel » Csokoládés mézeskalács » Hamis mézeskalács » Adventi mézes koszorú


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.