Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventi mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg méz
12,5 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2,5 dkg kakaó
szegfűszeg
fahéj

A díszítéshez:

1 tojásfehérje
10 dkg cukor, vagy
különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák

Elkészítés:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal.

Tanácsok:
Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adventi mézes koszorú » Azonnal ehető mézeskalács » Adventi kalács » Mézeskalács :)
» Puha mézeskalács » Puha mézeskalács II. » Mézeskalács 2 » Egyszerű mézeskalács
» Betty mézeskalácsa » Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács karácsonyra » Formatartó mézeskalács
» Mézeskalács ízű joghurt » Gyors és puha mézeskalács » Mézeskalácsos tojáslikőr » Pöti mézeskalácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.