Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventi naptár recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg margarin
32 dkg kristálycukor
3 evőkanál méz
1,5 dl víz
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
csipet só
60 dkg finomliszt

A sziruphoz:
1 dl víz
10 dkg kristálycukor

A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé

A díszítéshez:
aszalt gyümölcsök
mogyoró
mandula

A mázhoz:
1 tojásfehérje
kb. 15 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverjük. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amig a tészta sima lesz. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Másnap kartonpapírból vágunk egy kb. 25 cm széles és 45 cm magas fenyőfa formát, amin berajzoljuk, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. A tésztát 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük, és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk, ahogy a sablonon bejelöltük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és forróra melegített sütőben (210 fok, légkeveréses sütőben 190 fok) 7-8 perc alatt megsütjük. Közben a maradék tésztából különféle formákat (karácsonyfát, korongokat, csillagot stb.) szaggatunk, és egy másik tepsiben ezeket is megsütjük.
3. A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró sütiket megkenegetjük vele, és hűlni hagyjuk.
4. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, különféle dolgokkal (aszalt gyümölccsel, mogyoróval, mandulával, egyebekkel) díszíthetjük, de ügyeljünk arra, hogy a számoknak hagyjunk helyet.
5. A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és a sütiket 1-től 24-ig megszámozzuk.
6. Amikor a bevonata megszilárdult, egy nagy lapos tálon összeállítjuk a fenyőt.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adventi kalács » Adventi kocka » Feketeerdei adventi kalács » Adventi muffin
» Adventi csokis fenyők » Adventi mézes koszorú » Adventi mézeskalács » Muffin adventi
» Citromos adventi koszorú » Karácsonyi narancsleves » Karácsonyi burgonya » Drezdai karácsonyi kalács
» Hamis zserbó rolád » Karácsonyi habkarika » Mézes tészta karácsonyra » Karácsonyi gyümölcskenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.