Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventre: habos linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás. A töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 ek baracklekvár,
pár csepp citromlé.

A bevonathoz:
12 dkg cukor,
pici rum.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal, cukorral és tojással gyorsan összedolgozzuk, a tésztát két részre osztjuk, és kisütjük a lapokat. A tojásfehérjékből habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot és azzal gőz felett sűrű habbá verjük. Hozzákeverjük a lekvárt, még melegen az egyik kihűlt lapra öntjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a mások lapot. A 12 dkg cukorból fondant készítünk, pici rummal ízesítjük és sűrű rácsformába a tészta tetejére csorgatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos almás kevert süti » Krémes mákos habos süti » Linzer tészta 2 » Habos-rebarbarás sütemény
» Túróhabos finomság » Habos túrós hulala » Csokihabos-diós szelet » Habos, rakott zsemle
» Mákos-diós linzer » Edit linzer » Habos almás » Dióhabos pite
» Habos alma » Habos mákos lepény » Linzer tészta » Francia habos sütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.