Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyalekváros, mustáros csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj vagy olaj

mustár
áfonyalekvár

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.

Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.
A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Színes csirkemell » Áfonyalekváros tortacsoda » Kapros csirkemell » Mustáros-szezámos pogácsa
» Gyros tál csirkemellből » Almás-tejszínes csirkemell » Őszibarackos csirkemell » Mediterrán csirkemell
» Majoránnás csirkemellfilé » Joghurtos csirkemell II. » Csirkemell céklás rizzsel » Tojásos-kapros csirkemell
» Bacon-ös rakott csirkemell » Mustáros sertéstarja » Húsvéti töltött csirkemell » Könnyű csirkemellcsíkok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.