Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyalekváros, mustáros csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vaj vagy olaj

mustár
áfonyalekvár

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.

Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.
A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt csirkemell » Sült rakott csirkemell » Kajszibarackos csirkemell » Tejfölös mustáros pecsenye
» Mustáros töltött pecsenye » Mustáros apróhús » Tejszines sajtoscsirkemell » Epres csirkemell rolád
» Gombás csirkemell » Sajtos csirkemell rántva » Mogyorószószos csirkemell » Húsvéti rakott csirkemell
» Mustáros-szezámos pogácsa » Serpenyős-babos csirkemell » Csirkemell salátával » Sajtos rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.