Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db dupla filézett csirkemell
25 dkg gomba
5 dkg vörös áfonya
5 dkg mandulapehely
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál tormapor
1/2 mokkáskanál mangópor
1 késhegynyi őrölt fehérbors

Elkészítés:
A gombát megmossuk, megtisztítjuk,négyfelé vágjuk.
Egy fél evőkanál olívaolajjal kikenünk egy hosszúkás tortaformát.
A gombát és a mandulát rétegesen a tortaformába rakjuk, a rétegeket megszórjuk a sóval. Az utolsó réteg mandula legyen, amelyet lelocsolunk fél evőkanál olívaolajjal.
Közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük, ezalatt a hús is elkészül.

A csirkemelleket megtisztítjuk és keresztben kettévágjuk.
Sózzuk, serpenyőben olívaolajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a szeleteket.
A hőmérsékletet takarékra állítjuk, a hús mellé dobjuk az áfonyát.
Rászórjuk a tormaport és a mangóport, megforgatjuk, és felöntjük 2 dl vízzel.
Időnként megkeverve húsz percen át puhítjuk az ételt.
Amikor elkészült, a csirkére halmozzuk az áfonyát, és az elkészült körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombakrémes csirkemell » Csirkemell eperrel » Bacon-ös rakott csirkemell » Vajas-barackos csirkemell
» Lecsós csirkemell » Csirkemelles saláta » Csirkemell tésztában » Csirkemell Hawaii módra
» Almába töltött csirkemell » Sajtkrémes csirkemell » Karfiolos csirkemell » Mézes-diós csirkemell
» Rántotta csirkemellel » Rókagombás csirkemell » Csirkemelles húspogácsa » Áfonyás csokoládépuding.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.