Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg áfonya
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál liszt
1 szegfűszeg
só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát
megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás fincsi túrótorta » Kelkáposztakrémleves light » Almakrémleves sárgarépával » Paprikás krémleves
» Sajtkrémleves cipóban » Karalábé krémleves » Narancsos karottakrémleves » Hideg szilvakrémleves
» Fokhagymakrémleves » Tejszínes spárgakrémleves » Fokhagymás sajtkrémleves » Áfonyás-túrós béles
» Diós szárnyas-krémleves » Rokfortos zellerkrémleves » Amarant krémleves » Sajt-krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.