Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg áfonya
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál liszt
1 szegfűszeg
só és cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Az áfonyát
megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-tejszínhabos torta » Mexikói sajtkrémleves » Petrezselyem krémleves » Kukorica-krémleves (vegan)
» Zellerkrémleves » Füstöltsajt - krémleves » Áfonyás babapiskótás » Hideg zöldségkrémleves
» Eper-krémleves » Rebarbarakrémleves » Póréhagymakrémleves » Tejszínes sajtkrémleves
» Ribizlis-áfonyás » Fokhagymakrémleves » Áfonyás limonádé » Sajtos brokkoli krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.