Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás spenót saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/4 csésze fehér borecet,
1 evőkanál vaj,
3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula,
45 dkg friss, tisztított spenót,
1 bögre szárított vagy aszalt áfonya,
2 evőkanál pirított szezámmag,
1 evőkanál mák,
1/2 bögre porcukor,
2 teáskanál kockázott vöröshagyma,
1/4 evőkanál paprika (ízlés szerint),
1/4 csésze almaecet,
1/2 csésze olivaolaj.

Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben közepes hőmérsékleten felolvasztom a vajat.
Belekeverem a mandulát a vajba és megpirítom alaposan.
Leveszem a tűzről, ha már szép aranybarna színű lett.
Egy nagy edénybe beledobom a kisméretre - kézzel - tépett friss spenótlevéldarabkákat, összekeverem a pirított mandulával és az áfonyával.
Egy harmadik, szintén közepes méretű edénybe belehelyezem a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, fehér bor-ecetet, almaecetet és az olivaolajat.
Összekeverem alaposan.
Meglocsolom a tálkákba helyezett spenótot tálalás előtt!

Tanácsok:
Tálalhatjuk hús mellé köretnek vagy önmagában is!


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fejessaláta-főzelék » Áfonyás csokoládépuding. » Káposztasaláta » Őszi saláta Maja módra
» Édes-savanyú hússaláta » Saláta leves » Kukorica saláta » Ringlis sajtsaláta
» Diós karotta saláta » Greenland-saláta » Áfonyás-túrós élvezet » Kínaikel-saláta gyorsan
» Áfonyás teasütemény » Waldorf saláta II. » Avokádó saláta » Svájci saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.