Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás vagy málnás banánkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db banán
3 evőkanál citromlé
6 pohár almalé (1 pohár 2,5 dl)
1,4 pohár cukor
1 és fél evőkanál kukoricaliszt vagy vanília puding
fél kiskanál fahéj
2 és fél pohár 20 % tejföl
2 pohár áfonya vagy málna (a málnától szép rózsaszínes a leves)

Elkészítés:
szétturmixoljuk a banánt a citromlével! Beletesszük egy fazékba 3 és fél pohár almalével felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot majd félretesszük! A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez.
2 percig gyöngyöztetjük majd levesszük a tűzről és miután kihűlt hűtőszekrénybe rakjuk. Miután tökéletesen lehűlt a fahéjat elkeverjük a tejföllel és a leveshez adjuk és végül hozzákeverjük a gyümölcsöt! :)

Tanácsok:
Kukoricaliszt helyett mi vanília pudingport, a tejföl helyett almalét fahéjat keverünk össze! :) Lidliben a 2 literes almalé! :) Nagyon finom fagyasztatott gyümölcsből is :) jól félig lehűti ! :)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Ditta25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meghökkentő banánleves » Káposztás bableves » Öreganyám levese » Gombaleves Tamás módra
» Spenótlevesem » Lakodalmas leves » Tárkonyos borjúragu leves » Tejes zöldségleves
» Zellerleves pikánsan » Póréhagymás zöldségleves » Gulyásleves (pörköltből) » Gombás sonkaleves
» Almakrémleves » Tejszínes batátaleves » Káposztaleves » Káposztás burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.