Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsa fehérborban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
700 g harcsafilé
50 g liszt
50 g olaj
0,5 dl brandy
1,5 dl száraz fehérbor
50 g vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
120 g gomba
2 gerezd fokhagyma
40 g vaj
só, őrölt bors

Elkészítés:
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük. A olajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük.
A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Afrikai harcsa tepsiben » Tárkonyos harcsa » Apatini káposztás harcsa » Harcsapaprikás másként
» Folyami rák harcsával » Finom harcsa » Rántott harcsa » Kapros harcsapaprikás
» Gombás harcsapaprikás » Harcsa pecsenye » Afrikai tej » Harcsa mustármártással
» Afrikai kenyér » Afrikai harcsa király... » Harcsa babérszószban » Harcsa paprikásan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.