Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 harcsafilé
friss citrom leve

bors
kevés vaj

Elkészítés:
A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre.
Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos csirkekrém leves » Almás-citromos fasírt » Citromos borjúszelet » Hideg citromos szelet
» Citromos adventi koszorú » Citromos diós szelet » Citromos csirke. » Citromos kocka
» Citromos joghurt torta » Citromos-pisztáciás linzer » Csirke citromosan » Citromos pulykamell sült
» Citromos sonkás tészta » Citromos fügelekvár » Citromos karikák » Citromos álom pohárkrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.