Tutireceptek.hu fejléc

Agyagban sült pikáns csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os csirke,
1 dl olívaolaj
őrölt gyömbér,
só,
bors,
1 evőkanál chili krém
fehérbor,
3 kg agyag.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj » Csirkemájas csirkeszárny » Sajtos-fokhagymás csirke » Tárkonyos csirkeraguleves
» Csirkemell barackosan » Csirkemell pizzasütő módra » Csirke szalonna ágyon » Csirke, gyömbéres körtével
» Fehérboros csirke » Amerikai csirke » Húsvéti töltött csirkemell » Csirkemáj rolád
» Csirkecsontleves » Fokhagymás csirkecomb » Perui csirke » Baconos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.