Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Agyagban sült pikáns csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os csirke,
1 dl olívaolaj
őrölt gyömbér,
só,
bors,
1 evőkanál chili krém
fehérbor,
3 kg agyag.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirke II. » Gyömbéres káposztás csirke » Csirke chilipaprikával » Rácos csirkecomb
» Pikáns szilvás lepény » Csirkemáj joghurtmártásban » Zöldséges csirkemell » Ananászos currys csirke
» Pikáns borjúsült » Karfiolos-csirkés egytál » Sült csirkecomb » Rakott csirkemell gazdagon
» Padlizsános rakott csirke » Almás csirke fasírt » Byrjani csirke: » Csirkés-gombás lasagne


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.