Tutireceptek.hu fejléc

Ágyas pálinkás-meggyes szív recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
5 dkg aszalt meggy
0,5 dl meggypálinka
2 ek cukor

Elkészítés:
A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is.

A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos).

Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer.

Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel.

Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig.

Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket.

Hideg spájzban a legjobb tárolni.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ágyas burgonya » Mézes ágyas pálinka » Fagyasztott szendvics » Lajos szelet
» Rizses gyümölcs » Erdélyi rafaello szelet » Csipkesüti zabpehellyel » Epres-túrós desszert
» Diókrém torta » Habcsillagok és -szívek » Csokoládés epertorta » Kukorica lepény
» Csokoládémáz » Húsvéti kiscsibe muffin » Hamis aranygaluska » Chilis keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.