Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Albán krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

7 tojássárgája
20 dkg cukor
12 kanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez

4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 tojásfehérje

A habhoz

5 dl növényi tejszín
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Elkészítés

A tésztához 7 tojássárgát 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport és 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 fokon kb. 15 percig sütöm. Amíg sül a tészta, fél liter vízben 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzök. A 7 tojásfehérjét külön felverem és még melegen belekeverem a pudingot. Ha a tészta megsült, a krémet rákenem, majd még 5 percig visszateszem a már lezárt sütőbe. 5 dl növényi tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverek és a kihűlt süteményre kenem, végül megszórom kakaóporral és a hűtőbe teszem fogyasztásig.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyekrémes palacsinta » Tojáskrémes szendvics » Debreceni krémes » Krémes gyümölcsleves
» Krémes - klasszikus » Almás, krémes sütemény » Sertéshava római tálban » Sajtkrémes minifánk
» Ünnepi krémes piskóta » Diókrémes linzerkarika » Túrókrémes csokisütemény » Őszibarackkrémes torta
» Bözsi néni almás krémese » Krémes sárgadinnyeleves » Pudingkrémes kekszes » Római tálban sült csülök


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.