Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg lecsópaprika,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
15 dkg bulgur,
3 evőkanál étolaj,
5 dkg vaj vagy libazsír (de lehet kacsa is),
40-50 dkg csont nélküli tarja,
1 pár bőrös virsli,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika,
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat),
1 teáskanál osztrigaszósz (de ez el is maradhat),
1 púpozott teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint Himalaya vagy patikasó, színes őrölt bors, chilipehely,
kevés őrölt kömény, majoránna esetleg bazsalikom vagy oregano (lehet kísérletezni, ki hogy szereti)
(újabban én még egy csapott kávéskanálnyi őrölt fahéjat is adok hozzá, ami nagyon finommá teszi az egészet)

Elkészítés:
A zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom. Ezután a megtisztított és felaprított vöröshagymákat a pirított szalonnán kb. 5-6 percig párolom. Ilyenkor lehet belekeverni a töpörtyűkrémet, a szójaszószt, az osztrigaszószt és az őrölt pirospaprika kivételével az összes fűszert, valamint a fokhagymákat is belereszelni. Közben a tarját kisebb kockákra felvágom és azt is hozzáadom a pörköltalaphoz. Néhány percig pirítom, majd löttyintek rá egy fél pohárka vörös bort. Miután elfőtte a levét kb. 1,5 dl vízzel felöntöm és hagyom fedő alatt kis lángon párolódni kb. fél óráig. Közben néha megkavargatom.
Megtisztítom és felszelem a paprikákat és a paradicsomokat. Hozzáadom a pörkölthöz, majd fedő alatt közepes lángon további kb. 25-30 percig párolom. Majd beleteszem a bulgurt, a felszelt virslit, és az őrölt pirospaprikát, felöntöm 4 dl vízzel és fedő alatt a legkisebb lángon kb. 30 perc alatt készre párolom az egészet. Akkor van kész, ha a bulgur felszívta az összes vizet. Leveszem a kész lecsót a tűzről és fedő alatt még kb. 5-10 percig pihentetem.

Tanácsok:
Igazi könnyű nyári egytálétel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mezőőr kedvence » Kedvenc spagetti » Tibike kedvence » Papa kedvence
» Burgonyás fánk virslivel » Irén kedvence » Zenészek kedvence » Kató kedvenc házicsokija
» Kedvenc spenótos rakottas » Kedvenc szeletem » Zöldséges bulgur virslivel » Gyerköcök kedvence
» Sajtos kedvenc » Nyuszogó kedvence :) » Lencsesaláta virslivel » Meggyes mákos kedvenc


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.