Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro kedvenc paprikás csirkéje recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (vagy csirkemell esetleg csirkeszárny),
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 dl tejföl (lehet 12%-os is),
1 púpozott teáskanál finomliszt,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír, vagy libazsír, vagy sertészsír,
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat),
1 teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors, esetleg egy kevés bazsalikom

Elkészítés:
A csirkecombokat (újabban már) nyersen kifilézem (a csontot levesnek félreteszem) és a húst felkockázom. (ha szárnyból készítem, akkor izületenként feldarabolom) A zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom. A megtisztított és felaprított vöröshagymákat a pirított szalonnán kb. 5-6 percig párolom. Ezt követően a zöldpaprikát és a paradicsomot is beleszelem. Pár percig sütöm, míg a zsírjára lesül, majd felengedem egy deci vizzel (esetleg fehér borral), hozzáadom a töpörtyűkrémet, a szójaszószt a fokhagymákat és az összes fűszert, kivéve az őrölt pirospaprikát. Óvatosan elkeverem, majd fedő alatt közepes lángon 5-6 percig együtt párolom, majd hozzáadom a feldarabolt csirkehúst, rászórom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm kb. 1,5 dl vizzel és fedő alatt kis lángon kb. 30 percig sütöm, néha megkevergetem. Eközben a doboz tejfölt jól elkeverem a liszttel, egy kevés forró szafttal hőkiegyenlítem és az egészet kevergetve hozzáadom a csirkepörkölthöz. Újraforrás után pár percig együtt sütöm az egészet óvatosan megkevergetve. A végén még ízesítem sóval, ha kell.

Tanácsok:
Ha valaki szereti és van otthon kb. egy negyed kiló gombája, akkor megtisztítva és felszeletelve a csirkehússal együtt adhatja a pörkölthöz. A paprikás csirkéhez szerintem nokedli, tarhonya vagy kifőtt durumtészta illik a leginkább. Egy nagy pohár hideg sörrel, vagy egy közepes pohárka finom vörösborral célszerű az egészet "lekísérni". :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gombapaprikás » Rántott paprikás kelbimbó » Mindenki kedvenc pogácsája » Családkedvence
» Babpaprikás » Pulykabütyök paprikás » Nagyi kedvence » Kedvenc
» Kedvenc csokibombám » Paprikás pogácsa » Kedvenc vaníliás szelet » Skót kedvenc krémes
» Erzsi kedvence » Vándor kedvence! » Gombapaprikás » Kedvenc csirkecombom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.