Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 70-80 dkg csontos nyúlhús,
1 kg sárgahüvelyű vágott zöldbab (fagyasztott is jó),
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 nagy gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
2 dl tejföl,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is hagyható),
1 teáskanál osztrigaszósz (de ez is elhagyható),
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
1 teáskanál majoranna,
ízlés szerint só, őrölt fekete vagy színes bors, kevés kakukkfű, 1-2 babérlevél

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd a zsiradékokon (étolaj és kacsazsír) megpirítom, ezután a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat a sült szalonnán enyhe barnulásig pirítom. (kb. 5-6 perc) Ezután a paprikákat és a paradicsomokat is beleszeletelem. Pár perc párolás után 1 dl vörösborral felengedem,tovább párolom kevergetve, majd hozzáadom a töpörtyűkrémet, az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, a szója és az osztrigaszószt és a többi fűszert. A nyúlhúsokat is beleteszem és felöntöm kb. 2 dl vizzel. Fedő alatt néha megkeverve kislángon 60-70 percig pörkölöm az egészet. (addig amíg a hús közepesnél jobban megpuhul) Ekkor hozzáadom a zöldbabot és felengedem kb. fél liter vizzel. Fedő alatt még 15-20 percig párolom az egészet. (ki mennyire szereti a zöldbabot megpuhulva) A legvégén megszórom egy kanál liszttel, átkeverem és utána hozzáadom a tejfölt. Jól elkevergetem és még kb. 5-6 percig fedő alatt készre párolom.

Tanácsok:
Friss félbarna kenyérrel tálalom. Nagyon finom, laktató, igazi férfias étel. Jól illik utána egy közepes pohárka finom rosé vagy vörösbor.
Szerintem nyúlhússal a legjobb, de lehet csontos csirkehússal vagy csirkemell filével is elkészíteni. Csináltam már kecskehússal is. Azzal is nagyon finom volt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös ôszibarackleves » Apus kedvence » Nyuszogó kedvence :) » Tejfölös-tejszínes piskóta
» Tejfölös » Kedvenc zöldséglevesem » Irén kedvence » Tejfölös karfiolleves
» Tejfölös túrókocka » Tejfölös toros hús » Gyors tejfölös pogácsa » Tejfölös gombapaprikás
» Tejfölös brokkoli leves » Nagyi kedvence » Kedvenc csokibombám » Kedvenc vacsora


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.