Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro pikáns vörösboros egresmártása recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg egres (lehet fagyasztott is),
2 púpozott kanál finomliszt,
2 kanál napaforgó olaj,
1 dl víz,
1 dl vörösbor,
1/2 zöldcitrom leve,
egy csipetnyi só,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:
Egy kisebb lábosban a felhevített olajon lisztes rántást készítek. Majd felöntöm a vizzel és hozzáadom az egrest. Folytonos kevergetés közben a vörösbort is és a citromlevet is hozzáadom.
Ízesítem egy csipetnyi sóval és az édesítőszerrel.
Folyamatosan kevergetem forrásig, majd utána is még pár percig. Ha sűrű lenne, akkor még egy kis vízzel lehet hígítani. Én a legvégén, ha már elzártam alatta a hőforrást, még szoktam hozzáadni egy teáskanálnyi vanília kivonatot és ugyanennyi rumaromát is.

Tanácsok:
Ez a mártás minden főtt vagy sült hús pikáns körete egy kis főtt burgonyával. Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns kiwi-eper saláta » Pikáns sajtmártás » Pikánsan pácolt csirkecomb » Pikáns sült sonka
» Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns karaj » Halszelet pikáns bundában » Pikáns melegszendvicskrém
» Pikáns nyúlcomb » Vörösboros málna sorbet » Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns palacsinta
» Hagymaleves pikánsan » Vörösboros bodzabogyó íz » Pikáns gyümölcssaláta » Pikáns tojástorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.