Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi betyárleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 15 dkg szalonna, 15 dkg vöröshagyma, pirospaprika, 20 dkg gomba 20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,2 dl tejfől 2 dkg liszt,só, bors

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi betyárleves » Alföldi pásztorhús » Alföldi batyu » Alföldi tüskéshús
» Bográcsos betyárleves » Alföldi tészta » Alföldi leves bográcsban. » Alföldi toroskáposzta 1.
» Alföldi füstölt disznósajt » Alföldi leves » Alföldi pulykaraguleves » Alföldi májgaluska leves
» Alföldi finom kenyér » Alföldi húsgombóc » Alföldi toroskáposzta » Alföldi húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.