Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi füstölt disznósajt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 sertésfej
4 sertéscsülök
2 sertésnyelv
50 dkg só
3 dkg bors
1 dkg piropaprika
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul. Ekkor az összeset feldaraboljuk, és hozzáadjuk a borsot, a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ezt így további egy órát főzzük, majd kilapítjuk, és hideg helyre felakasztjuk füstölni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi zöldségleves » Füstöltsajt leves » Füstöltsajt saláta » Alföldi pacalleves
» Disznósajt (bendő nélkül) » Füstölthús leves » Füstölt tofus pirítós » Alföldi húsgombóc recept
» Füstölthal-saláta » Füstölt sajtos leves » Füstölt sajtos sztrapacska » Alföldi májgaluska leves
» Bácskai füstölt spagetti » Alföldi finom kenyér » Alföldi leves » Alföldi rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.