Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi füstölt disznósajt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 sertésfej
4 sertéscsülök
2 sertésnyelv
50 dkg só
3 dkg bors
1 dkg piropaprika
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul. Ekkor az összeset feldaraboljuk, és hozzáadjuk a borsot, a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ezt így további egy órát főzzük, majd kilapítjuk, és hideg helyre felakasztjuk füstölni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves » Erdélyi füstölt kolbász » Füstölt halas cukkini-tál » Pulykamell füstölt sajttal
» Füstöltkrém » Füstölt tofus pirítós » Alföldi pásztorhús » Alföldi zöldségleves
» Füstölt halas rösti » Füstölt húsos káposzta » Elzászi füstölt csülök » Alföldi rostélyos
» Alföldi húsgombóc recept » Füstölt sonkás tészta » Füstölt sajtos muffin » Füstölt halsaláta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.