Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi füstölt disznósajt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 sertésfej
4 sertéscsülök
2 sertésnyelv
50 dkg só
3 dkg bors
1 dkg piropaprika
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul. Ekkor az összeset feldaraboljuk, és hozzáadjuk a borsot, a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ezt így további egy órát főzzük, majd kilapítjuk, és hideg helyre felakasztjuk füstölni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves » Finn füstölt halleves » Alföldi pulykaraguleves » Bableves füstölt csülökkel
» Füstölt sonkás tészta » Erdélyi füstölt kolbász » Füstölt halsaláta » Füstölt halas rösti
» Füstölt sajtos karfiol » Saláta füstölt ízekkel » Alföldi toroskáposzta 1. » Füstöltsajt - krémleves
» Alföldi Vargabéles » Alföldi tészta » Pogácsa füstölt sajttal » Alföldi toroskáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.