Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi húsgombócleves recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
3 evőkanál rizs
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 db tojás
7 evőkanál finomliszt
2 szál sárga répa
2 szál fehér répa
1/2 db zellergumó
1/1 db karalábé
2 db burgonya
1 kávéskanál köménymag
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
fűszerkeverék

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük és megpirítjuk benne a köménymagot és az egyik hagymát szintén kockára vágva. A zöldségeket, burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáadjuk, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, fűszerkeverékkel, - elkeverjük és felengedjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csípős paprikát is tehetünk bele.
A darált húst tálba tesszük, beleadjuk a rizst, egy csapott evőkanál pirospaprikát, 1 db tojást, 1 kávéskanál sót, a gyömbért, szerecsendiót, 1 késhegynyi őrölt borsot, a másik hagymát felkockázva. Összedolgozzuk és dió nagyságú gombócokat formálva beleadjuk a forró levesbe.
A másik tojásból 1 deci vízzel, 7 evőkanál liszttel könnyű galuskatésztát készítünk és mikor a gombócok megfőttek, beleszaggatjuk a levesbe.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi pulykaraguleves » Alföldi öreglebbencs » Különleges húsgombócleves » Hagymás húsgombócleves
» Alföldi zúzapörkölt » Alföldi tüskéshús » Alföldi tészta » Alföldi rakottas
» Alföldi toroskáposzta 1. » Alföldi húsgombóc recept » Alföldi májgaluska leves » Alföldi betyárleves
» Alföldi káposztás csülök » Erdélyi húsgombócleves » Alföldi füstölt disznósajt » Alföldi batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.