Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alfredo tészta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 50 dkg tészta (penne, spagetti...)
- 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
- 3,2 dl tejszín
- 9 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál felaprított, friss petrezselyem
- só
- bors
-kakukkfű

Elkészítés:
A tésztát nagy fazék forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára főzzük.

Amíg a tészta fő, kis lángon megolvasztjuk a margarint, beletesszük a parmezánt és a tejszínt, majd állandóan kevergetve felforraljuk. Takarékra vesszük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felaprított, friss petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

A mártást a tésztára öntjük, jól összekeverjük, hogy a tésztát egyenletesen bevonja. Ezt az ételt gazdagíthatjuk apróra vágott friss fűszernövényekkel, pl. kakukkfűvel is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtostészta » Zöldséges rakott tészta » Linzer tészta 2 » Tésztában sütött tonhal
» Hortobágyi rakott tészta » Csőbensült rakott tészta » Bakonyi tésztával » Egyszerű cukkinis tészta
» Nagyapó kedvenc tésztája » Vatta tészta » Márványos tészta » Citromkrémes kakaóstészta
» Almás morzsatészta » Mediterrán húsos tészta » Diós sült tészta » Vega pörkölt tésztával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.