Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Algíri krumpli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
60 dkg getesztenye massza
6 tojás
15 dkg vaj
liszt


Elkészítés:
A meghámozott krumplit sós vízben főzd meg, szűrd le, törd meg majd hagyd kihülni. Keverj hozzá kettő tojás sárgáját a gesztenye masszát és egy kevés sót. A maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz korongokat. A korongokat forgasd lisztbe majd a tojásba és vajon süsd meg mind a két oldalát.

Tanácsok:
Finom

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Krisztinika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres krumpli » Kelkáposztás krumplileves » Carbonara krumpli » Krumplis kenyérlángos
» Tepsis hagymás-újkrumpli » Töltött krumpli héjában » Krumplis ínyenc csemege » Mángoldos krumplis köret
» Tepsis krumpli virslivel » Hideg krumplileves » Sváb krumplisaláta » Lacikrumpli
» Húsos krumplitekercs » Fűszeres krumplipüré » Krumplibaba » Karfiolos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.