Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Algíri krumpli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
60 dkg getesztenye massza
6 tojás
15 dkg vaj
liszt


Elkészítés:
A meghámozott krumplit sós vízben főzd meg, szűrd le, törd meg majd hagyd kihülni. Keverj hozzá kettő tojás sárgáját a gesztenye masszát és egy kevés sót. A maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz korongokat. A korongokat forgasd lisztbe majd a tojásba és vajon süsd meg mind a két oldalát.

Tanácsok:
Finom

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Krisztinika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Drevi tepsis krumplija » Montenegrói tepsis krumpli » Tepsis hagymás krumpli » Hagymás krumpli
» Sajtos tepsis krumpli » Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás sült krumpli » Sonkás krumpli
» Krumplilángos 2 » Aranykrumpli » Krumplitócsni szezámmaggal » Krumpli "torta"
» Krumplisaláta csirkemellel » Zöldbabos rakott krumpli » Magyaros tepsis krumpli * » Naon fini krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.