Tutireceptek.hu fejléc

Alma kocsonya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 l almalé
50-60 dkg cukor
izlés szerint vanilia

Elkészítés:
Az almát megmossuk,hibás részeit kivágjuk,és negyedekbe darabolva,héjával,magjával együtt széles lábasban főzzük.Töltsünk rá annyi vizet,hogy az almákat ne fedje el.
Még mielőtt a gyümölcs szétfőne,de már eléggé megpuhult,szűrjük át.Hagyjuk,hogy magától csepegjen le,ne préseljük(igy szép ,tiszta zselét nyerünk).
Az igy nyert levet gyors tüzön főni tesszük,hozzáadjuk a cukrot,közben állandóan szedjük a habját.
Amikor sűrűsödni kezd,kipróbáljuk.
Ha kész,forrón üvegekbe töltjük,szalvétával letakarjuk,1-2 nap után lekötözzük.

Tanácsok:
Savanykás almából készül,felhasználhatjuk a fáról lehullott éretleneket is.
Gyümölcs kocsonya próba:hideg tányérra néhány csepp zselét csepegtetünk,amely ha nem folyik szét,hanem gyorsan megszilárdul,sőt még a felforditott tányérról sem cseppen le,kész van.
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: iz_eniko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros pontykocsonya » Szalonkocsonya » Kocsonyázott zöldség » Vegetáriánus kocsonya
» Halkocsonya másképp » Sonkakocsonya » Kocsonyás hal » Gyümölcsös joghurtkocsonya
» Baromfi kocsonya » Tejkocsonya » Kímélő kocsonya csülökkel » Kocsonya erdélyi módra
» Galyasági szegénykocsonya » Tárkonyos kocsonya » Almakocsonya » Kocsonyás gyümölcsök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.