| Alma kocsonya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 l almalé 50-60 dkg cukor izlés szerint vanilia Elkészítés: Az almát megmossuk,hibás részeit kivágjuk,és negyedekbe darabolva,héjával,magjával együtt széles lábasban főzzük.Töltsünk rá annyi vizet,hogy az almákat ne fedje el. Még mielőtt a gyümölcs szétfőne,de már eléggé megpuhult,szűrjük át.Hagyjuk,hogy magától csepegjen le,ne préseljük(igy szép ,tiszta zselét nyerünk). Az igy nyert levet gyors tüzön főni tesszük,hozzáadjuk a cukrot,közben állandóan szedjük a habját. Amikor sűrűsödni kezd,kipróbáljuk. Ha kész,forrón üvegekbe töltjük,szalvétával letakarjuk,1-2 nap után lekötözzük. Tanácsok: Savanykás almából készül,felhasználhatjuk a fáról lehullott éretleneket is. Gyümölcs kocsonya próba:hideg tányérra néhány csepp zselét csepegtetünk,amely ha nem folyik szét,hanem gyorsan megszilárdul,sőt még a felforditott tányérról sem cseppen le,kész van. Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: iz_eniko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |