Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almabor leves sajtos habkosárkákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
125 ml víz,
7 dkg vaj,
1 csipet só,
11 dkg liszt,
10 dkg ementáli sajt,
2 db tojás,
1 l almabor,
1 l tejszín,
1 csipet cukor,
citromlé,
őrölt bors.

Elkészítés:
A vizet 3 dkg vajjal és a sóval összeforraljuk. Egyszerre hozzáadunk 8 dkg átszitált lisztet és addig keverjük, míg a tészta az edény aljától elválik.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Egy percig hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.
A tésztát csillag csöves nyomózsákba tesszük és sütőpapírral kibélelt tepsire kb. 1,5 cm átmérőjű csillagocskákat nyomunk.
180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
A leveshez a maradék 4 dkg vajat megolvasztjuk, 3 dkg lisztet hozzáadunk és simára keverjük. Felöntjük az almaborral és 5 percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és cukorral, citromlével és őrölt borssal ízesítjük.
A levest tányérokba szedjük és a tetejére helyezzük a habkosárkákat.
Így tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos leves » Sajtos-tejszínes kotlett » Sütőtök krémleves II. » Brokkolileves gerslivel
» Nyári csirkeleves babbal » Csicsóka krémleves » Sajtos cukkinis palacsinta » Sajtos cukkini fasírt
» Zöldséges árpa leves » Sonkás sajtos zöldségrétes » Sajtos nyúlcomb » Spárga leves
» Sajtkrémleves » Sajtos rakott kelbimbó » Bojtárleves » Áfonyás almaleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.